top of page
ndr-cummins-qsx15-close-up-IMG_2025-4032x3024.jpeg

​De belangrijkste functie van een generatorset op een schip is het opwekken van elektriciteit voor de verschillende systemen aan boord, zoals verlichting, navigatie, communicatie en andere elektronische systemen. Bovendien wordt de elektriciteit ook gebruikt voor het aandrijven van verschillende machines, zoals pompen en ventilatoren.

Een generatorset van een scheepsmotor is een belangrijk onderdeel van het elektrische systeem aan boord van een schip, en het is cruciaal dat het apparaat goed onderhouden wordt om ervoor te zorgen dat het goed blijft functioneren. Dit betekent onder andere regelmatig controleren en vervangen van de olie en het filter, en het regelmatig inspecteren van de elektrische aansluitingen en de motor zelf.

Bedrijfszekerheid 
door betrouwbare  goed onderhouden generatorsets.

ndr-generator-maintenance-IMG_0054.jpg

Onderhoud

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan een generatorset om ervoor te zorgen dat deze in goede werking blijft en betrouwbaar is wanneer hij nodig is. Onze gekwalificeerde technici controleert of:

  1. De generator op de juiste manier is opgeslagen, bv. in een droge ruimte met voldoende ventilatie.

  2. Controleert het olie- en koelvloeistofniveau en vervangt deze indien nodig.

  3. Maakt de generator schoon, vooral de luchtopeningen en de luchtfilter.

  4. Controleert de accu en de aansluitingen en zorgt ervoor dat deze in goede staat zijn

Laat de generator regelmatig inspecteren door de ervaren monteurs van NDR Diesel Service om ervoor te zorgen dat alle onderdelen in goede staat zijn en dat er geen problemen zijn die aandacht vereisen.

bottom of page