top of page
ndr-caterpillar-engine-IMG_3899-4032x3024.jpeg

Scheepsmotoren zijn complexe machines die veel onderhoud en revisie nodig hebben om te blijven functioneren. Er zijn verschillende manieren om een scheepsmotor te repareren en te reviseren, afhankelijk van de specifieke problemen die zich voordoen.

 

Het repareren van een scheepsmotor kan een complexe taak zijn, afhankelijk van de omvang van het probleem en de specifieke kenmerken van de dieselmotor.

Voor storingen of reparaties is het daarom sterk aanbevolen om professioneel hulp te zoeken bij een gekwalificeerde organisatie zoals NDR Diesel Service.

Reparatie van een scheepsmotor of generatorset is een complexe taak.

ndr-close-up-engine-IMG_1801.jpg

Inspectie

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhouden van een scheepsmotor is het regelmatig inspecteren van de motor. Dit omvat het controleren van olie- en koelvloeistof niveaus, het inspecteren van leidingen en slangen op lekkages en het controleren van de elektrische verbindingen. Als er problemen worden gevonden, moeten deze onmiddellijk worden verholpen om te voorkomen dat ze uitgroeien tot grotere problemen.

 

Een andere belangrijke stap is het vervangen van de olie en filter. Dit moet regelmatig worden gedaan om te zorgen dat de motor goed wordt geolied en geen schade oploopt. Ook moet de koelvloeistof regelmatig worden ververst om te zorgen dat de motor koel blijft.

Onze werkwijze

Bij het achterhalen van het probleem en het uitvoeren van reparaties voeren onze gekwalificeerde technici altijd de volgende basis stappen uit:

  1. Voert een visuele inspectie uit op de motor en probeert te achterhalen wat het probleem is. Controleert onder andere op lekkages, beschadigde onderdelen of loszittende verbindingen.

  2. Maakt de motor los van het schip en verwijder, indien nodig, dekplaten of andere beveiligingen om toegang te krijgen tot de interne componenten.

  3. Identificeert het defecte onderdeel en vervangt het indien nodig. Dit kan bijvoorbeeld een kapotte zuiger zijn, een lekkende pakking of een defecte lagerschacht.

  4. Controleert na het vervangen van het onderdeel of de motor naar behoren werkt.

ndr-inspection-snap-on-close-up-IMG_1922-3024x4032.jpg
ndr-close-up-engine-part-IMG_0528.jpg
ndr-close-up-engine-part-IMG_0528.jpg

Expertise

Het is belangrijk om te onthouden dat reparatie- werkzaamheden aan scheepsmotoren altijd met grote voorzichtigheid moeten worden uitgevoerd, aangezien deze motoren vaak zware en gevaarlijke machines zijn.

 

Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen of om hulp te zoeken bij de ervaren monteurs van NDR Diesel Service.

Onze reparatieservice biedt u de zekerheid dat uw motor in topconditie is en betrouwbaar zal blijven presteren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of om een afspraak in te plannen.

bottom of page